fbpx

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Obravnavajo delovanje pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

DOSTOPNOST INFORMACIJ (povzetek zakonodaje)


Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:


a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),


b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),


c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),


d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),


e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),


f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,


g) način plačila in dostave,


h) časovno veljavnost ponudbe,


i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,


j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

CENE


Vse cene izdelkov v spletni trgovini so končne in ne vsebujejo DDV. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1. 
Cene so označene v evrih (EUR). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in veljajo do dne objave novega cenika.
 Cene veljajo samo za nakup preko spletne strani www.barbaranardoni.com
. Plačilo je možno le v enkratnem znesku.
 Cena navedena ob izdelku je cena izdelka brez dostave. Dostava je strošek kupca.

NAKUP


Nakup lahko izvedete na dva načina: preko spletne trgovine ali pošljete povpraševanje. Na elektronski naslov barbara@barbaranardoni.com pošljete povpraševanje po izdelku, ki vas zanima. V najkrajšem možnem času boste dobili odgovor, če je izdelek na voljo. Izdelke po katerem povprašujete vam prihranimo 24 ur od poslanega elektronskega sporočila, kasneje ne moremo zagotoviti, da bodo še na voljo.
 Izdelki bodo poslani v roku, ki bo dogovorjen v vsebini elektronskega sporočila.
 V primeru plačila na transkacijski račun s pošiljanjem počakamo dokler nakazilo ni prikazano na računu.
 Izdelki predstavljeni na spletni strani www.barbaranardoni.com so unikati, kar pomeni, da je na voljo lahko le en kos. Lahko se zgodi, da je na strani prikazan izdelek, ki ni več na voljo.

KUPOPRODAJNA POGODBA


Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo in kupec dobi elektronsko sporočilo o potrjenem naročilu. 
Z naročilom izdelka se kupec strinja s pogoji poslovanja in uporabe.

NAČINI PLAČILA


Plačilo je možno:


– z nakazilom na tekoči račun (številka TRR vam bo ob potrditvi naročila poslana po elektronski pošti)


– preko sistema Pay Pal, možno samo za države članice EU.

– s kreditnimi karticami Mastercard, Visa in American Express preko sistema Stripe v državah članic EU.

Do plačila celotne kupnine ostanejo izbrani artikli last ponudnika.

DOSTAVA


Ponudnik bo izdelke poslal v roku, ki bo dogovorjen v vsebini elektronskega sporočila. Ponudnik si pridržuje pravico, da blago pošlje tudi kasneje, vendar bo o tem nemudoma obvestil kupca. 
Čas pošiljanja je odvisen od partnerja za dostavo pošiljk in nanj ponudnik nima vpliva. 
Vse pošiljke bodo poslane priporočeno. 
Strošek dostave je odvisen od vrednosti naročenih izdelkov, njihove teže in načina plačila. Strošek dostave bo prištet ceni izdelka in je del končne cene naročila. V primeru, da kupec izbere osebni prevzem, se strošek poštnine ne prišteje končni ceni izdelka.

PRIJAVA POŠKODOVANIH POŠILJK


V primeru, da je pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. To stori tako, da pošiljko odnese na najbližjo pošto v enakem stanju, kot jo je prejel (ne da bi karkoli dodal ali odstranil) ter izpolni reklamacijski zapisnik. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacije rešena v najkrajšem možnem času.

REKLAMACIJE


Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je ponudnik izrecno obljubil, če je ponudnik poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.
 Kupec lahko blago reklamira v osmih (8) dneh od nakupa. V primeru reklamacije lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine.

UPORABA IZDELKOV


Ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti, v kolikor bi zaradi neprimerne uporabe prišlo do morebitnih poškodb izdelkov in jih kot takih tudi žal ne bo mogel sprejeti v reklamacijo.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA


Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči (na e-naslov barbara@barbaranardoni.com), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (s priporočeno pošto). Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (od odstopa od nakupa).
Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano, neoprano, brez znakov uporabe.
 Vračilo vplačila bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil bo izvršeno na TRR kupca.
 Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Pravica do odstopa od nakupa in vračila blaga ne velja za izdelke narejene po naročilu samo za določenega kupca.

ODVEZA ODGOVORNOSTI


Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani www.barbaranardoni.com. Kljub temu pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov v spletni trgovini.
 Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave.
 Ne zavezujemo se za pravilnost in popolnost podatkov na spletni strani, niti se ne zavezujemo za pravilnost in popolnost tekstovnega, slikovnega gradiva. Fotografije so lahko simbolne, dejanski izgled artikla se lahko razlikuje od fotografije. Oznake skladnosti na izdelkih iz plemenitih kovin si lahko ogledate na povezavi – https://www.gov.si/novice/2021-10-29-posodobljene-slikovne-oznake-skladnosti-in-preglednice-standardnih-stopenj-cistine-plemenitih-kovin/#group-132449. Tabela standardnih stopenj čistine izdelkov iz plemenitih kovin je dostopna na povezavi – https://www.gov.si/assets/organi-v-sestavi/MIRS/Plemenite-kovine/Tabela-standardnih-stopenj-cistine-izdelkov-iz-plemenitih-kovin.jpg.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV


Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo. Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine.
 Podatki kupcev v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.
 Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Več o tem na povezavi – https://barbaranardoni.com/piskotki-in-zasebnost/

PRITOŽBE IN SPORI


Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.
 Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. 
Pritožba se odda prek e-poštnega naslova barbara@barbaranardoni.com. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka.
 Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem.
 Zato se ponudnik po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Spletna povezava na evropsko platformo za spletno reševanje potrošniških sporov je dostopna na povezavi: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL.

AVTORSKE PRAVICE IN PRAVNO OBVESTILO


Vsa vsebina, objavljena na spletnem mestu je v izključni lasti lastnika spletnega mesta in je avtorsko zaščitena z veljavnimi zakoni. V vsebino se poleg besedila in podatkov šteje tudi celotna grafična podoba spletnega mesta z vsemi grafičnimi elementi in fotografijami. Kakršnakoli uporaba materialov brez pisnega dovoljenja lastnika spletnega mesta ni dovoljena. Lastnik spletnega mesta ne jamči za ažurnost, točnost ali pravilnost vseh informacij na straneh. Vse informacije na spletnih straneh se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Prav tako tudi ne sprejema odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi neposredno ali posredno nastala zaradi uporabe, nepravilnega delovanja in/ali nedostopnosti teh spletnih strani. 

KONTAKT

OSMISEL, oblikovanje in svetovanje, Barbara Nardoni s.p.
Dragomer, Pot za stan 16
1351, Brezovica pri Ljubljani

Matična št.: 6772668000
Davčna št.: SI 72406143 (atipični davčni zavezanec)

Email: barbara@barbaranardoni.com

Mobitel: 00386 41 388 634

Poslovni račun odprt pri banki Sparkasse d.d., IBAN: SI56 3400 0102 0567 434

 

Shopping Cart