fbpx

Moldavit v nakitu

Danes bi rada z vami delila tisto o kristalu moldavit, kar nam želi sporočiti duhovni svet. Torej, poglejmo, kaj so metafizične lastnosti moldavita.

Prstan-moldavit

Moldavit je res poseben kristal, lahko bi rekli celo steklo, kot ga kličete.
Vendar je moldavit veliko več.

Njegova trdnost izhaja iz vesolja. Njegova trdnost izhaja iz domovanja, ki je daleč, daleč od tod.
K nam prihaja kot meteorit in zato je njegova sestava res nenavadna.

Zaradi eksplozije
se je v njem
nakopičila močna energija, zato je tudi njegovo delovanje tako močno.
Če ga nosimo na prsih, nam bo prinesel transformacijo srčnega predela.
Če ga nosimo na prstu, je vsekakor povezan z udejanjanjem naših aktivnosti, poslovne poti oziroma tistega, v čemer delujemo.
Je kamen, ki nas povezuje z določenim delom vesolja od koder prihaja.
To vesolje je oddaljeno miljone, miljone let od nas.
Težko ga je imenovati, ker je se je razpršilo in je tisti del vesolja, ki  naj bi bil planet, pa ni. Od tam se še vedno širijo te drobci meteroritov, zato je tudi pred davnimi časi tak padel tudi na Zemljo.
Takrat je prinesel čisto spremembo v delovanju Zemlje in to je tudi glavna značilnost moldavita.
Pomeni popolno transformacijo duhovnega ter vseh drugih področji življenja.
Zato je potrebna velika previdnost pri nošnji moldavita.
Če s svojim življenjem nismo zadovoljni, je vsekakor primerno, da ga nosimo mesec dni, potem pa ga odložimo.
Njegova moč začne delovati hitro in deluje tudi nekaj časa, ko ga prenehamo nositi.
Priporočljivo je zmerno nošenje in z vmesnimi premori.
Moldavit je pomemben tudi zato, ker odpira poti v dušno kraljestvo,
v dušne povezave in podpira v potovanjih v druge dimenzije.
Je pomemben zdravilec srčnih ran, pomaga pri vzpostavljanju srčnih povezav in povezav s svojim lastnim duhovnim vodstvom. 
Moldavit je močan zdravilec in hkrati velik transformator.
Močno deluje na vaši trdnosti in notranji moči.
Moldavit je kamen popolne transformacije. Nositi ga je potrebno z veliko previdnostjo, spoštovanjem in pripravljenostjo na spremembe na vseh področjih življenja.

***

Prstan-ogrlica-moldavit
Ogrlica-moldavit

Menda te mora ta kristal sam najti.

Ne iščeš ga.

No, mene še ni našel, me je pa našla stranka, ki ji je kristal moldavit počil. Za nekaj časa ga je spravila in ga ni uporabljala. Sedaj pa čuti, da ga je potrebno ponovno uporabiti. In sicer v dveh kosih nakita – prstanu in obesku. V videu prikazujem in opisujem izzive, ki mi jih je prinesel počen moldavit. Vabljeni k ogledu videa čiste improvizacije

Ko sem vas na FB in IG zgodbi spraševala, kaj naredite s kristalom, ki se zlomi, vas je večina odgovorila, da ga shranite. Nekateri ste odgovorili, da ga zavržete.

Znano je, da kristal, ki nam poči, vrnemo nazaj v zemljo ali damo naprej. S tem, ko se nekaj zlomi, razpoči ali razbije, se neka zadeva zaključi oz. konča. To dejanje nam sporoča, da vsaj za nekaj časa prekinemo uporabo
določenega kristala. Lahko ga, seveda, tudi shranimo in če nas zopet pokliče, uporabimo ponovno. Važno je, da v takih pripetljajih poslušate svoje srce.

Ker se trenutno usposabljam iz znanja gemologije (gemologija je veda, ki se ukvarja z različnimi vrstami surovih in brušenih kamnov, ki jih uporabljajo za izdelovanje nakita in okrasnih predmetov ali pa jih zbirajo zbiralci) in ker se bom učila kristale tudi rezati in brusiti, mi je to razširilo obzorje.

Kot ste videli v videu je možno zlomljene kristale je ponovno oživeti na zelo ustvarjalne načine. Vgrajevanje v nakit odpira neskončne možnosti, ki jih lahko vidi marsikateri ustvarjalec, ki ima pogum lotiti se neznanega in nepredvidljivega.

Če doma hranite kakšen zlomljen kristal in čutite, da bi ga ponovno nosili, mi pošljite fotografijo in preko skice se lahko pogovorimo o možni uporabi v nakitu.

Shopping Cart