fbpx

Samo svoj prstan z napisom

Počutim se slabo, nekako otopelo in najraje ne bi nič napisala. Zavila bi se v klobčič in hibernirala … do dopusta 😉 Vendar obstaja nekaj, kar me žene naprej, kar mi pravi, naj delim zgodbo, ki se je odvijala zadnja dva meseca.

Pa dajmo. >>>

Gospa, ki je naročila prstan, je rekla, da je videla objavo v eni izmed slovenskih revij in da si ga želi že dolgo časa.

“Tale bo moj ‘poročni’ – po 20. letih od poroke, zgodba je dolga, ampak očitno sva se ‘iskala’ in‘čakala’ s prstanom in z vami:-)),” so bile njene besede.

Ko sva dorekli izgled in dimenzijo prstana, se je začelo čakanje na material, posebno in prelepo bronasto glino iz Avstralije, ki sem jo naročila že pred dogovorom z gospo.

Ker je dobava potekala preko Anglije, kjer je zastopstvo za EU, se je zadeva zaradi COVID19 malce bolj zapletla. Material je  do mene prihajal 45 dni. Sledenje je vmesnem času pokazalo, da je že v Sloveniji, nakar se je zopet pojavil v Angliji …

Vmes sem pisala naročnici, da mi je prav nerodno glede vsega skupaj in da lahko brez problema prekliče naročilo.

Odvrnila mi je:“ Škoda sekiranja za stvari, na katere nimate ne vi ne jaz vpliva. Meni ni težava počakati, ko bo, bo najbrž čisto pravi čas, sporočite, ko se vi mene ‘naveličate’.”

Material je bil v mojih rokah, vendar ponovno se je zapletlo. Določeno fazo izdelave mi naredi kolegica, ker sama nimam peči za pečenje gline. Sporočila mi je, da se je ploščica, iz katerega bo prstan, nekam skrivnostno napihnila, vse ostalo pa je ok. Raziskovali sva, kje bi lahko šlo narobe, a nisva našli tehtnega razloga. Padla sem v samogovor, da to pa res ni fer in da se naj stvari obrnejo v pravo smer, da imam dovolj … la, la, la.

Tista noč je bila naporna. Predelovala sem zadeve, se jih osvobajala in spuščala prepričanja in ujetost, da je vse tako težko, da se zatika, itd…

Zjutraj sem odločno prijela kladivo in z največjo nežnostjo in ljubeznijo začela udarjati po bronu. Previdno, ljubeče in z zaupanjem, da se ne bo zlomil. “Gospa potrebuje negovanje, nežnost in ljubezen. Jaz potrebujem tudi to, vsi potrebujemo to,” me je prešinilo. Lahkotno in z občutkom sem celo uro oblikovala prstan, ki se je iz napihnjenosti spremenil v močno in prekrasno ‘samosvojo’ rinko.

Nastal je magičen in samosvoj prstan, ki je lahko navdihujoč in popoln primer dogajanja v zakulisju izdelave nekega izdelka.

B Nardoni 9676s

In še odziv gospe:

“Kaj tako lepega?! Prstan je super prav, izgleda perfektno. Kot sem rekla, vse ob svojem času, in tudi ta je pravi,prav ( p)osebni in samo svoj:-)). Jutri imam namreč rojstni dan in grem z novim prav “samo mojim” nakitom v svet.”

B Nardoni 9691s
B Nardoni 9691s

Interakcija med ustvarjalcem in naročnikom prinese marsikaj. Pomeša energije in izloči tiste, ki so različne. Podobna energija se privlači, zato pride na plan iz obeh strani in se pokaže v pravi luči. Potrebna je transformacija le-te, ki pa se s samim procesom izdelave in namenom izniči. Tako preko vztrajnosti, zaupanja in lahkotnosti pridemo do magičnega rezultata, ki nam pokaže, da je vse ovire možno preplezati. Z prijaznostjo, nežnostjo in negovanjem pa ves proces še podkrepimo.

Hvaležna sem za objavo v reviji, ki mi je pripeljala potrpežljivo, prijazno in modro gospo. Hkrati sem bogatejša za izjemno izkušnjo. Sedaj se počutim dobro 😉

B Nardoni 9690s

Prstan je izdelan iz zlate bronaste gline Aussie Metal Clay. Fantastičen material, ki ga je možno kiparsko oblikovati, vanj gravirati in ga kriviti. Po dokončnem sušenju je prstan žgan v posebni peči, kjer nastane odporen bron zlate barve. Velikost prstana je delno prilagodljiva obsegu vašega prsta. Napis je unikatno oblikovan. Najprej ročno izpisan, nato računalniško obdelan ter končno vgraviran v material. Napis, ime, datum ali citat je možno izbrati poljubno, kakor tudi pisavo.


Spodaj se vpišite na e-novičke in ostanite up-to-dete z dogajanjem v moji skupnosti. Dobrodošeli!


Shopping Cart