fbpx

Kaj je tebi lepo-ta?

Dragi moji, tisto kar me najbolj napaja je lepota.

Lepota je vrednota, ki povzroča različna čustva. Lepota je radost do življenja. Lepota je sveta.

Zakaj pravim tako?

Zato, ker v vsem vidim lepoto. Zame je dež lep. Zame je zemlja lepa. Zame so celo smeti lepe. So res?

V vsakem skupku stvari najdem zase tisto ‘ta lepo’.

Lepoto človeštvo časti že dolgo. Z lepoto je tesno povezana ljubezen. Miloška Venera (slikca zgoraj, vir Wikipedija) je dokaz, da je lepota večna. Kipi so dokaz, da je lepota večna. 

Lepota sestoji iz večih sestavin: srca, oči in uma. Ko vse tri naravnamo na pravi pogled, opazimo lepoto. Lepoto na vsakem koraku.

Boginja Venera je to doživljala vsak dan, Afrodita je to doživljala vsak dan, Inana je to doživljala vsak dan. Vse predstavljajo lepoto v fizični obliki, lepoto v srcu, očeh in umu. Vse so polne ljubezeni do sebe, do tistega kar so. Vse sevajo lepoto in občutek ljubljenosti. So darilo ljubezni do sebe.

Brez notranje lepote ni zunanje. Zunanja lepota ima nešteto oblik in kilogramov, če govorimo o človeškem telesu. Vsi kilogrami so lepi, samo videti moramo tako in počutiti se moramo tako.  
Od nekdaj sem bila suha, zelo suha in želela sem si več kilogramov, vsaj na določenih mestih. Sedaj imam več kilogramov, si želim biti suha. :-))) Tako živimo iz dneva v dan.

Lepota, ki je v nas, je najvišja lepota. Spoznamo jo le, ko se ljubimo in negujemo. Če čutimo v sebi lepoto, jo vidimo tudi v drugih.

Vsi imamo nekaj lepega. Zato poiščimo tisto, kar imamo in ne zahtevajmo od drugih, da nam govorijo, da smo lepi.

Najdimo svojo lepoto in jo častimo.

Obesek plesoča boginja
Obesek Plesoča boginja. Preberi več.

Marija Magdalena, ki je bila (glede na nekatere vire) spremljevalka oziroma partnerica Jezusa Kristusa, je vedela, kaj je lepota in to učila naprej. Vedela je, da je lepota v srcu pridobljena z mirom v glavi in močjo v pogledu. Vedela je, da je moč pogleda lahko ubijalska, če ni usmerjena z ljubeznijo.

Glejte z ljubeznijo in odsevali boste lepoto. Mislite s srcem in odsevali boste mir.

Vse je povezano. Lepota, ljubezen in mir. Če je to troje v skladnosti, je zmaga vaša.

Biti v popolno umirjeni srčni lepoti je višek človeške kvalitete.

To je odsevala Marija Magdalena, ki jo je (navajajo nekateri viri) upodobil Botticelli na znameniti sliki Rojstvo Venere oziroma Afrodite.

Verjamete?

Rojstvo Venere je slika italijanskega umetnika Sandra Botticellija, verjetno narejena sredi 1480-ih. Vir slike je Wikipedija.
Rojstvo Venere je slika italijanskega umetnika Sandra Botticellija, verjetno narejena sredi 1480-ih. Vir slike je Wikipedija.

Vse boginje, Venera, Afrodita, Freja, Hator, Astarta, Ištar, Inana in še druge, so v različnih tradicijah povezane z idejo ljubezni in lepote.

Od tu naprej vas puščam same, da v sebi najdete lepoto, ki jo boste z ljubeznijo negovali in gojili mir.

Na zdravje lepoti in Veneri, ki me je tokrat poklicala 😉

Shopping Cart