fbpx

Medaljon Plesa in Sonca

Medaljon za boljši odnos s hčerko

Namen vpogleda

Martina* je želela, da vpogledam njen odnos s hčerko, zaradi težkega sporazumevanja, zaradi najstništva. Hčerka se ne počuti dobro, kot da bi štrlela iz družine in to sama občuti. Ne čuti podpore. Seveda, njej kot mami, ni vseeno. Meni, da je hčerka že od nekdaj drugačna od ostalih in nepovezana.

*Oseba je resnična, le ime je poljubno izbrano.

Vpogled

Hčerka je Martinino ogledalo. Na eni strani je Martinina pridnost, disciplina in nepopustljivost, ki jo vodi v želji, da vse funkcionira tako kot si želi. To je rutina, za katero želi, da jo prevzamejo tudi otroci. Na drugi strani je hči z močno željo po svobodi in veselju do življenja, z ljubeznijo do živali, narave, sonca in hkrati pod pritiskom, ki ji ga nalaga mama. Hči ima močno povezavo z naravo in to je tudi njena prihodnost. Kot Martinino nasprotje, jo hči uči sprejemanja nje in s tem hkrati dela same sebe. Hčerka seveda potrebuje del discipline, kot tudi mama potrebuje del svobode. Močno se je pokazal ples, kot orodje za sprejemanje same sebe, razumevanje hčerke in njene želje po svobodi. Ples kot most med obema, kot povezava. Tudi za hčerko. Martina se lahko med plesom sprosti, pleše naj sama, posluša naj telo, posluša naj dušo in vse bolj bo razumela hčerko in jo tudi začutila. Hči je tisti del nje, ki si ga ne dovoli živeti, priznati. Pojavil se je tudi simbol sonca, kot svobode, in dlan, ki drži to sonce in ga podpira.

Pri vpogledu so včasih stavki nepovezani oziroma nenavadni, ker kanaliziranega sporočila ne spreminjam. Zapišem ga tako kot mi je bil dan.

Proces izdelave

Proces izdelave poteka v umirjenem in z namenom prepojenem vzdušju mojega ateljeja, ob meditativni glasbi in svečkah.

skica 9124
B Nardoni 8332

Rezultat

B Nardoni 8350

Medaljon, ki je nastal, se lahko nosi kot daljša ali kot tesno k vratu prilegajoča ogrlica.

B Nardoni 8381 2
B Nardoni 8392 1
B Nardoni 8406

Medaljon je prepojen ali informiran:

• z esenco izražanja in sprejemanja, ki jo predstavlja PLES dveh žensk,

• z esenco svobode, ki jo predstavlja SONCE,

• in esenco podpore ter negovanja, ki jo predstavljata dlani plesalk, ki nosita sonce in ena drugo.

Martino bo podprl in opolnomočil v izražanju, sprejemanju in negovanju sebe, preko svobode plesa, in hkrati jasnil razumevanje hčerke.

B Nardoni 8638 2

Tehnične lastnosti

Medaljon je izdelan iz zlato rumene bronaste gline – Gold Bronze Aussie Metal Clay. Fantastičen material, ki ga je možno kiparsko oblikovati. Po dokončnem sušenju je medaljon žgan v posebni peči, kjer nastane pravi bron. Medaljon je temnenj in ima antični videz. Priložena verižica je iz temno barvanega nerjavečega jekla. Velikost medaljona je 30 x 32 mm.

Prejmete ga v darilni škatlici, z priloženimi navodili za uporabo in zloženko, kjer je zapisano posvetilo in opis esenc.




Shopping Cart