fbpx

Zakaj bi na ušesih nosili vijake?

Res je. Le zakaj naj bi na ušesih nosili vijake? Nekaterim se zdi ideja o uhanih iz vijakov nenavadna do te mere, da jih zavračajo. Drugi pa so nad idejo navdušeni.

Tisto poletje, ko sem začela s prodajo na poletnem Art marketu v Ljubljani, je prišla mimo stojnice Američanka. Ogledovala je nakit iz varne razdalje, vendar ji ni bilo čisto jasno kaj prodajam, zato je stopila bližje in pogledala bolj natančno. Sledil je navdušujoč smeh: “Oh, it’s a screw inside…. It’s so clever. I didn’t see any such thing. It’s so meaningful. Making beauty from such an ordinary and industrial thing… ” Zadela je bistvo in veliko podobnih zgodb je še sledilo.

Nakit iz vijakov izničuje moč robustnosti, nepomembnosti in vsakdanjosti ter jo transformira v moč odločnosti, vedenja in usmeritve. Je vaš notranji kompas, ko ne veste točno po kateri poti bi se podali. Bi šli na jug, proti zahodu, severu ali vzhodu? Postavi vas v lastno energijo, vaš axis mundi. 

Opomnijo vas: “Tukaj sem. Ne tavam. Vem kam grem”.

VIjaki obraza 8040

Pozitivni in negativni naboj uravnovešata vaše življenje, kot Jin Jang energiji. Uravnovešata vaš ženski in moški princip. V uhanih lahko prepoznate tudi simbol X, ki pomeni poljub, krog okoli njega pa objem. XOXO!

Pomemben je pomen in namen. Pomen lahko zavestno vtisnete v kos nakita, ki za vas postane talisman moči, usmeritve in pomiritve. Vse je odvisno od vas samih. Jaz samo predlagam in vas navdušujem, da lahko v vsem vidite lepoto. Tudi v vijaku!

Uhane iz vijakov lahko nosite kadarkoli. Super se podajo h casual, bolj dark stilu oblačenja. Z njimi boste izstopali na rock ali punk koncertu. V njihovi družbi lahko vadite jogo, pilates ali meditirate.

Upam, da sem vam nanizala dovolj uporabnih in pomenskih  argumentov 🙂


Če vam je moj pogled na oblikovanje nakita in življenje zanimiv, se lahko spodaj prijavite na novice, ki jih pošiljam dvakrat mesečno. Dobrodošli!

Shopping Cart