fbpx

Nakit iz oljčnega lista in amazonit kristala

Pred časom me je stranka iz Avstralije povprašala, če bi lahko oblikovala ogrlico z oljčnim listom. Ker sem mi je zdelo, da ima list oljke premalo strukture, ki bi jo srebro poudarilo, nisem imela namena, da se lotim izdelave. Kljub dvomu, sem kasneje vseeno naredila nekaj listkov v srebru, kajti zavedala sem se, da je oljka pomensko močno in zdravilno drevo.

Oblikovala sem ogrlico in uhane v kombinaciji z amazonit kristalom, za katere moram priznati, da so izpadli zelo elegantno in inspiracijsko. Veliko sem raziskala o simbolizmu, pomenu in zdravilnih lastnostih oljke in kristala amazonit, kar lahko preberete spodaj.

Skica nakita z oljčnimi listi in amazonit kristali
Skica nakita z oljčnimi listi in amazonit kristali

V mnogih kulturah in religijah ima oljka posebno mesto. Ker uspeva v vseh pogojih in je zimzeleno drevo, oljko imenujejo tudi ‘večno drevo’.
Ena izmed znanih fraz v angleščini ’offering an olive branch’ pomeni ponuditi roko sprave. Tradicionalno je oljka simbol miru, prijateljstva in diplomacije.

Znana je mitološka zgodba o boju med Pozejdonom in Ateno. Tekmovala sta za priljubljenost med prebivalci Aten in hkrati za vladavino nad mestom. Atena je pričarala drevo oljke, Pozejdon pa izvir vode. Atenci so se navdušeno odločili za Ateno.

Oljka simbolizira tudi trdnost in vzdržljivost, kajti lahko uspeva v habitatu, ki je dokaj siromašen, klima pa je suha.

Če se v meditaciji povežemo s simboliko oljke, lahko izkušnjo apliciramo na lastne življenjske izkušnje. Oljka nas uči, je da v življenju zavestno delujemo v duhu miru, prijateljstva in diplomacije. Konflikt je redko koristen, ampak nam da možnost, da drug drugega bolje razumemo, če to naredimo z dobrim namenom.
Uči nas tudi, da smo močni. Psihična in čustvena moč nam lahko pomagata skozi najhujša obdobja življenja, zato je prioriteta negovanje teh moči v času ko smo dobro.

Je zdravilno zelišče, zato ekstrakt oljčnih listov in plodov blaži visok krvni pritisk, pomaga pri hujšanju in izboljšuje nivo holesterola v krvi.

Kristal amazonit je zdravilni kamen, ki ga krasi širok barvni spekter odtenkov, ki segajo od svetlo zelene, svetlo turkizne do oker in rjave.

Povezan je z srčno in grleno čakro, zodiak znakom device, planetom Uran, elementom zemlje in vode.

Amazonit je znan kot ‘kamen sreče’, ker ima moč, s katero lahko manifestirate lastne želje in sanje.

Prinaša pomirjujočo energijo, predvsem v času stresa.

Amazonit navdihuje optimizem upanje in igrivost. Osvetljuje energijo vašega notranjega otroka in vašo avtentičnost.

Za konec lahko rečem, da so ti uhani in ogrlica eni zmed najbolj pomirjujočih kosov nakita v zbirki Barbara Nardoni Jewellery. Pravzaprav so postali talismani moči, miru in zmanjševanja stresa.

Shopping Cart